Familiebedrijf met ambitie

Vink Sion Bv

Familiebedrijf met ambitie

5 generaties ervaring

Passie voor innovatie

Paprika's op uiterst duurzame wijze telen, meer niet!

Jaap Vink komt van oorsprong uit Sion, het tuinbouwgebied op de grens van Delft en Rijswijk. Hij is een telg uit een al 5 generaties oud tuindersgeslacht. Rond het einde van de jaren 1800 teelden zijn voorouders tomaten, komkommers, sla, bloemkool etc. Sinds 1970 specialiseerde het bedrijf zich in de teelt van rode en gele paprika's.

In 2002 is besloten om met het oog op betere uitbreidingsmogelijkheden, vanuit Sion te verhuizen naar het Friese Beetgum. Hier kon in het Friese dorp een kavel van 9 hectare gekocht worden, wat inmiddels is uitgegroeid naar 11 hectare. Er worden rode paprika's geteeld onder 111.000m² glas. 

Bij de zoektocht naar een duurzamere productie van de paprika's is Vink in 2007 van aardgas overgestapt op een bijzondere houtgestookte Warmte-Kracht Koppeling installatie (WKK-installatie).

Hiermee is Vink Sion een van de eerste tuinbouwbedrijven in Nederland die de klimaatbeheersing op deze milieuvriendelijke manier regelt.

Zonnepanelen

Naast de houtketel zijn er in 2018 ook 1.100 zonnepanelen geïnstalleerd. Jaarlijks leveren deze panelen 341.000 kWh stroom. Met de installatie van de zonnepanelen is een verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering gerealiseerd, voorbereid op de de toekomst!